Keyboardles

Het keyboard is een populair instrument met veel mogelijkheden. Moderne keyboards klinken fantastisch door de hedendaagse geavanceerde sample-technieken.

keyboard tyros 3De cursist maakt zich de noodzakelijke basisvaardigheden eigen: het lezen van noten en akkoordsymbolen, speeltechniek, improvisatie en de bediening van het instrument. 
Er wordt gelet op de gelijkwaardige ontwikkeling van rechter- en linkerhand. Tijdens de lessen wordt ook aandacht besteed aan samenspel.
Het speelmateriaal komt veelal uit de lichte muziek: van evergreens tot tophits, al naar gelang de voorkeur van de cursist. Voor een goed ontwikkelde linkerhand wordt gebruik gemaakt van pianostukken.

De methode Keyboard World is de rode draad in de lessen. De boeken zien er uitnodigend uit en de bijgeleverde cd zorgt voor voldoende motivatie om door te gaan als het moeilijk wordt. Bovendien bevat Keyboard World niet alleen een groot scala aan bekende liedjes, er staan ook veel originele composities in.

Wanneer men enigszins met de lessen is gevorderd kunnen daarnaast allerlei verschillende stukken of liedjes worden uitgezocht, al naar gelang de interesse en de aanleg van de leerling.

Bij muziekschool Inge Reijn krijg je les op een Yamaha Tyros 5.